Angelus Fidelis Kennel


2021 startade jag min kennel som ska vara en uppfödning i mindre skala av rasen Russkaya Tsvetnaya Bolonka, jag vill föda upp hundar som är friska och sunda som kan leva länge med sina familjer som dom blir högst älskade av. Hälsotester är en självklarhet för mig innan och efter parning. I min avel följer jag rasklubbens och Skkk´s rekommendationer.


2016 föddes min första Bolonka i Ryssland, han heter Talisman Zapada Gaspar, Enzo och är brun & tan i färgen. Han har hunnit bli strax över 5 år och vi har hunnit med mycket roligt tillsammans. Det har blivit mycket utställningar både i Sverige, Norge och Danmark. Då jag är väldigt intresserad av att ställa ut både för min egen del och hundarnas om dom tycker det är roligt, man träffar då alla härliga hundmänniskor som man kan dela sitt intresse med. Enzo har titlarna Svensk och Dansk Champion. Enzo har även genom fört BPH med skott.
I oktober 2020 föddes det små valpar hos min vännina där Enzo är pappan. Det föddes 4 små hanvalpar och en av dom fick flytta hem till oss, han heter Callunavias Supergeroy Mamy, Ragnar. Han är en underbar liten Bolonka som ger mig så mycket kärlek och glädje. Han tycker om att göra lite hyss då och då och han ställer alltid upp på lek. Han har varit på sin första inofficiella hundutställning där han blev 2:a i sin grupp. Vi har många härliga och roliga år framför oss.


Jag har även en Bichon Havanais som ska fylla 8 år i december, Callunavias Antonello Vendetti, Harry. Även han är utställd ett antal gånger och tänkte även ställa ut honom nu när han blir veteran. Vi har även provat på agility och lite rallylydnad som vi båda tycker är väldigt roligt. Min andra Bichon Havanais heter Callunavias Born to boogie, Zorro. Detta var vår första hund och han ska nu fylla 9 år. Vi har också ställt ut honom fast han tyckte inte det var så roligt så vi testade agility och rallylydnad. Rallylydnad tyckte han var himla roligt så vi gick en nybörjarkurs och sedan började vi tävla i rallylydnad nybörjare. Zorros första tävling i rally blev han placerad 2:a på 92 poäng, 100 poäng är max. Vi tävlade vidare och nu har han titeln RLD N. Zorro har även genomfört BPH med skott
Som sagt, jag har ett väldigt stort hundintresse som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Tanken är framöver att det ska "tulta" runt små Bolonka valpar här hemma hos oss som sedan ska hitta sina egna familjer som dom ska bli älskade av.